Peki, lokum hangi sağlık sorunlarına iyi gelir? İşte duyunca çok şaşıracağınız, lokumun bilinmeyen faydaları…
Osmanlı Devleti zamanında keşfedilen lokum, 18. yüzyılda gezgin bir İngiliz tarafından Avrupa’ya götürüldükten sonra dünya geneline yayılmaya başlamıştır. Zamanla doğal tedavi yöntemlerini kullanan hekimler tarafından faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. İçerdiği nişasta ve şeker yapıcı maddeler sayesinde tam bir enerji deposudur.
İŞTE LOKUMUN FAYDALARI
Protein oranı yüksek besinlerin vücutta yakılması oldukça zordur. Bu besinler yakıldıktan sonra bağırsaklarda üre, ürik asit ve kreatin gibi atıklara neden olur. Bu atıklar idrar ve dışkılamayla atılmadığında ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sağlık sorunlarının yaşanma riskini azaltmak için uzmanlar, günde 5 tane vanilyalı veya kakaolu lokum tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Yüksek karbonhidrat değerlerine sahip olduğundan bu atıkların bağırsaklardaki emilimini hızlandırır ve vücuttan atılmasını sağlar.
Ayrıca bilek burkulmalarına, darbe sonucu ödem toplayan bölgeye, yaralara ve çıban tedavilerinde doğal yöntem olarak kullanılır.

LOKUM ÇEŞİTLERİNE GÖRE FAYDALARI
Safran lokumu; içerdiği sitrik asit ve Antep fıstığı sayesinde midede oluşmuş zararlı su oranını düşürmeye yardımcı olur.
Fındıklı lokum; içerdiği Hindistan cevizi ve fındık cildin deforme olmuş bölgelerini onarmaya destek olur.
Bazı uzmanlar çifte kavrulmuş lokumun içerdiği düzenleyici asitlik madde sayesinde strese iyi geldiğini vurgular.
Kaynak: Yasemin.com